Zpět
06.02.2019, Ředitelka Školy

Množství pokrmů

Mateřská škola, Most, Růžová 1427, příspěvková organizace

Školní jídelna

Množství pokrmů

dle zákona č. 110/1997 Sb., § 9a odst. 1, písm. c)

 

Pokrm

Množství pokrmu v gramech na jednu porci dle věkové kategorie

3 – 6 let

7 – 10 let

dospělí
(celá porce)

I. Přesnídávky, svačiny

Pečivo běžné, sladké, moučníky

40

56

80

Chléb, veka

50

70

100

Pomazánky, ochucené máslo

25

35

50

Máslo, Flóra, Rama, Perla

15

21

30

Ovoce, zelenina

50

70

100

Přesnídávka, pudink, jogurt, šlehaný tvaroh

100

140

200

Piškoty, cereálie

30

42

60

Nápoje ke svačinám

122 ml

170 ml

240 ml

II. Polévky

Polévka

150

210

300

Opečené pečivo, krutonky do polévky

5

7

10

III. Hlavní jídla

Hovězí maso přírodní, vařené, dušené, pečené

60

70

90

Vepřové maso přírodní, vařené, dušené, pečené

60

70

90

Kuřecí maso přírodní, vařené, dušené, pečené

60

70

90

Kuřecí stehno pečené

80

90

200

Kuře na paprice (bez kosti)

60

70

90

Krůtí maso přírodní, vařené, dušené, pečené

60

70

90

Králičí maso přírodní, vařené, dušené, pečené

60

70

90

Smažený řízek (vepřový, kuřecí, krůtí, králičí)

60

70

100

Sekaná pečeně, karbanátek pečený

50

60

80

Karbanátek smažený

50

60

80

Rybí file smažené, pečené, zapečené se sýrem

80

90

150

Rybí file, hejk, tilapie, pangas přírodní

80

90

150

Rybí file se zeleninou

100

140

200

Mořský úhoř, žralok

70

98

140

Rizoto s vepř., kuřecím masem, se zeleninou

120

196

280

Rizoto zeleninové

150

210

300

Zapečené těstoviny, zapečené brambory

175

245

350

Čočka na kyselo

150

210

300

Čočka, hrách se zeleninou

150

210

300

Fazole, cizrna se zeleninou

200

280

400

Fazolový, cizrnový guláš

175

245

350

Bramborové noky, halušky se šunkou

150

210

300

Vejce

0,5 ks

1 ks

1,5 ks

Těstovinový salát

150

210

300

IV. Sladká jídla

 

 

 

Krupicová kaše

180

252

360

Ovesná kaše s ovocem

230

322

460

Želmovka

160

224

320

160

180

220

Buchtičky se šodó

210

230

300

Kynuté ovocné knedlíky s tvarohem

230

250

310

Těstoviny s mákem, s perníkem

190

266

380

V. Přílohy

 

 

 

Omáčka

75

105

150

Šťáva k masu

25

35

50

Brambory vařené, šťouchané, bramborová kaše

200

210

400

Bramborový salát

150

210

300

Rýže, kuskus, bulgur vařené, dušené

120

130

160

Jáhly, pohanka vařené,dušené

130

140

180

Těstoviny, špecle, tarhoňa vařené

110

120

150

Knedlíky houskové

90

100

120

Knedlíky, noky bramborové

160

170

260

Pečivo kusové (rohlík, houska, bageta)

40

56

80

Pečivo krájené (chléb, veka)

50

70

100

Špenát

60

84

120

Zelí vařené, dušené

60

80

120

Zelenina míchaná vařená, dušená

60

80

120

Mrkev, hrášek, fazolky vařené, dušené

60

80

120

VI. Moučníky, saláty, oblohy, nápoje

 

 

 

Salát zeleninový, kompot

60

80

100

Zeleninová obloha

25

35

50

Zelenina, ovoce syrové

50

70

100

Okurka sterilovaná

25

35

50

Dresink, studená omáčka

25

35

50

Tvarohový krém, jogurt, pudink, přesnídávka

100

120

200

Nápoj (džus, mléko, čaj, voda, voda se   šťávou)

120

170

240